Niš: Upucana bela roda, policija našla počinioca

Regionalne vesti - Nedelja 13.05.2018 - 09:56

Prema saznanjima Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, niška policija pronašla je osobu koja je iz vazdušne puške pucala na belu rodu u Donjem Međurovu.

Protiv počinioca je podneta krivična prijava FOTO: Free Images Protiv počinioca je podneta krivična prijava FOTO: Free Images
Prema nezvaničnim informacijama, osoba je priznala krivicu, vazdušna puška je oduzeta, a protiv počinioca je podneta krivična prijava, pišu „Niške vesti“.
 
Roda, ranjena 30. aprila, je imala otvoren prelom desnog krila, smrskane kosti i polomljen vrh kljuna.
 
Iako su povrede bile ozbiljne, pretila je čak i amputacija krila, veterinar je uspeo da izvuče dijabolu iz ranjene ptice i ona se oporavlja se u ZOO kutku nadomak Kamenice, ali je ineizvesno da li će ponovo moći da leti.
 
Portal „Niške vesti“ podseća da je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nakon nemilog događaja ponudilo novčanu nagradu od 10.000 dinara za informaciju o osobi koja je toga dana pucala na pticu.
 
Bela roda je inače strogo zaštićena vrsta ptica, kao i crna roda i spada u ptice selice.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: