Niški Univerzitet dobio Erazmus povelju

Regionalne vesti - Ponedeljak 29.10.2018 - 10:53

Evropska komisija je dodelila Univerzitetu u Nišu "Erazmus povelju za visoko obrazovanje" čime će biti otvoreni mnogi novi programi koji će obezbediti veći mobilnost studenata, nastavnika i saradnika.

Povelja dobijena bez ijedne primedbe FOTO: Wikipedia Povelja dobijena bez ijedne primedbe FOTO: Wikipedia
Ova povelja je dokument na osnovu koga Evropska komisija visokoškolskim ustanovama dodeljuje akreditaciju sa kojom mogu da konkurišu i učestvuju u projektima Erazmus+ programa, kroz koji se finansiraju projekti iz oblasti obrazovanja, mladih i sporta.
 
- Sama Erazmus povelja Univerzitet u Nišu stavlja u isti rang sa drugim univerzitetima u Evropi i otvara vrata za ravnopravnu saradnju u oblasti internacionalizacije. Time dosadašnji napori Univerziteta u ovoj oblasti dobijaju svoj pravi smisao i vrednost - saopštili su sa niškog Univerziteta.
 

 

Navode i da je Univerzitet u Nišu Erazmus povelju dobio bez ijedne primedbe. Inače, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizuelne medije i kulturu primila je 283 prijave, a dodelila je 199 Povelja.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: