Novo žarište u Vojvodini, u Čačaku devet osoba na respiratoru, u Novom Pazaru DAN ŽALOSTI

Regionalne vesti - Utorak 14.07.2020 - 11:34

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je registrovano 279 novih slučajeva korona virusa. Preminulo je 12 obolelih.

"Zdravstveni sistem je prenapregnut" FOTO: AP
Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berisav Vekić kaže da je u beogradskoj "Štark areni" trenutno zbrinuto 178 pacijenata obolelih od kovida 19 sa srednje teškom kliničkom slikom gde imaju obezbeđene adekvatne uslove.
 
Lončar: Zdravstveni sistem je prenapregnut
 
"U svim kovid bolnicama preraspoređeni su kapaciteti, kako bi u naredna dva dana mogli da se zbrinu svi pacijenti zaraženi koronom", kaže ministar Zdravlja Lončar i dodaje da je "zdravstveni sistem prenapregnut". Lončar je naveo da Institut "Banjica" neće više moći da prima pacijente, jer je bolnica prepuna.
 
Dr Stevanović: Vremenom se gubi imunitet, imali smo osobe koje su se REZARAŽAVALE
 
Poslednjih dana i nedelja mnogo se priča o tome da je moguće da se neka osoba dva ili više puta zarazi korona virusom, da antitela nestaju posle par meseci... To su čak potvrdila i mnoga strana istraživanja.
 
- Da, imamo pojedinačne slučajeve sa ponovnim zaražavanjem, ali podatak o ukupnom broju još nemamo. Posle određenog vremena se gubi imunitet, tako da dolazi do rezaražavanja. Broj ljudi koji su u bolnicama je promenljiv. Na dnevnom nivou otpuštamo 15 do 20 ljudi, nekad četiri i odmah dovodimo nove - istakao je direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović.
 
Vanredna situacija i u Leskovcu
 
I u Leskovcu je uvedena vanredna situacija koja je na snazi od juče i trajaće do 27. jula, a Štab za vanredne situacije doneo je tu odluku jer preporuke donete pre sedam dana za sprečavanje širenja virusa korona nisu poštovane.
 
Novo žarište u Vojvodini, vanredna situacija u Sremskoj Mitrovici
 
Epidemiološka situacija sa korona virusom u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je juče pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da je u mitrovačkoj bolnici smešteno oko 80 obolelih od Kovida-19.
 
Prema njegovim rečima, očekuje se povećanje broja obolelih, a u Sremskoj Mitrovici od danas su na snazi nove mere uslovljene epidemiološkom situacijom.
 
U Novom Pazaru dan žalosti
 
Gradonačelnik Nihat Biševac proglasio je 14. jul danom žalosti u Novom Pazaru. Odluka je doneta zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginula tri mladića i smrti brojnih Novopazaraca od koronavirusa u poslednjih nekoliko nedelja.
 
Čačak: Hospitalizovano 137 pacijenata, 9 na respiratoru
 
U bolnici u Čačku hospitalizovano je 137 pacijenata, a veliki broj njih ima teške upale pluća i teške kliničke slike. Prema poslednjim informacijama, u formiranom respiratornom centru trenutno je 12 pacijenata, od kojih je devetoro na respiratoru.
 
Na KiM zaraženo još 187 osoba
 
Na Kosovu i Metohiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 187 slučajeva korona virusa, na osnovu 424 testirana uzorka, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini.
 
Najviše pozitivnih testova bilo je u Prištini, 92, a slede Peć i Đakovica sa po 12 i Lipljan sa 11. U svim ostalim mestima broj pozitivnih na korona virus u poslednja 24 sata je jednocifren. Broj aktivnih slučajeva je 2.640, prenosi Kosovo onlajn.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: