O čemu će razgovarati Vučić i Đilas

Regionalne vesti - Ponedeljak 11.04.2022 - 12:24

Za 16 časova zakazan je sastanak predsednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa u zgradi Predsedništva. Iako su i Vučić i Đilas izjavili da su rezultati izbora za Skupštinu grada Beograda glavna tema, mediji i javnost nagađaju da li ima mesta i za neke šire priče.

FOTO: G. Mitić/OK Radio FOTO: G. Mitić/OK Radio
U intervju za RTS posle izbora Aleksandar Vučić je rekao da se lokalnom politikom ne bavi i da su mu u stranci rekli da SNS sa SPS-om ima lagodnu većinu da vode Beograd i u narednom periodu, kao i da ne vidi razlog da se ponovo ide na izbore.
 
Sa Draganom Đilasom se, kako je tada rekao, nije ni čuo, ni video godinama, ali i naglasio da "moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima".
 
Nekoliko dana kasnije, posle vojne vežbe na Pasuljanskim livadama, predsednik je najavio da će uputiti poziv predsedniku Stranke slobode i pravde da dođe na sastanak.
 
Usledili su komentari pojedinih opozicionih političara o tome ko je ovlastio Đilasa da predstavlja opoziciju i "brani" beogradske izbore.
 
Đilas je i pre zvaničnog poziv iz Predsedništva rekao da je spreman da ide i razgovara sa Aleksandrom Vučićem.
 
Delu opozicije koji se protivi njegovom razgovoru sa predsednikom Srbije o rešavanju situacije nakon lokalnih izbora u Beogradu, poručuje da na taj sastanak ide kako bi "odbranio volju građana" i tražio nove izbore za Skupštinu grada.
 
"Dan pred razgovore sa predsednikom Srbije, oni koji imaju problem sa sopstvenom savešću i koji bi otrčali na javni i tajni poziv neka nastave da osporavaju moju javno iznetu želju da kao predsednik ŠP odem i razgovaram", poručio je Đilas i ocenio da proglašen izdajnikom od pojedinih opozicionara i pre nego što je seo da razgovara.
 
Đilas je naveo da u trenutku kada, kako kaže, niko nema legitimnu većinu i kada izbori, kako tvrdi, moraju da se ponove na preko dvesta mesta, a to gradska izborna komisija odbija, pokušava da odbrani glasove Beograđana i želju za promenom, tražeći nove izbore i bolje i slobodnije uslove na njima i da takvu dužnost ima i kao nekadašnji gradonačelnik.
 
Iako opozicija traži ponavljanje izbora na preko 200 biračkih mesta Gradska izborna komisija odbila je 85 prigovora na glasanje na biračkim mestima na beogradskim izborima kao neosnovane, kao i prigovor koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" na rad predsednika GIK-a zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasanja na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.
 
GIK je odlučio o ponavljanju izbora za odbornike Skupštine grada Beograda na četiri biračka mesta koji će se održati u subotu 16. aprila.
 
Po medijima i društvenim mrežama danima se spekuliše i o čemu bi Vučić i Đilas još mogli da razgovaraju, a što nije u domenu lokalnih izbora. Međutim, ni Vučić, ni Đilas nisu pominjali druge teme, niti komentarisali medijska nagađanja.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: