Od 1. septembra prvaci uče iz DIGITALNIH UDŽBENIKA

Regionalne vesti - Subota 09.03.2019 - 13:13

Svi prvaci u zemlji koji od 1. septembra sednu u đačke klupe učiće iz digitalnih udžbenika, u "pametnim učionicama", sa učiteljima posebno obučenim za taj vid nastave.

Obuka za 10.000 učitelja i nastavnika FOTO: Flickr Obuka za 10.000 učitelja i nastavnika FOTO: Flickr
U okviru trogodišnjeg projekta, digitalna nastava će od početka školske 2021/2022. godine biti spovedena u svim razredima osmoletki i gimnazija, kao i u većini srednjih i stručnih škola, najavljeno je iz kabineta premijerke Ane Brnabić.
 
Za uvođenje digitalizacije biće utrošeno sto miliona evra, a novac će biti, kako su pojasnili u premijerkinom kabinetu, obezbeđen iz budžeta ministarstava prosvete i trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i kredita Evropske investicione banke.
 
List dalje navodi da će biti obučeno više od 10.000 učitelja i nastavnika za planiranih 10.000 učionica. S digitalnom nastavom nastaviće i đaci koji trenutno idu u prvi i peti razred, a u okviru pilot-projekta "Dve hiljade digitalnih učionica".
 
Kako je rečeno u kabinetu premijerke, najverovatnije će od 1. septembra 2020. godine digitalna nastava biti uvedena u sva četiri razreda gimnazija u Srbiji.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: