Od danas veća pomoć porodicama sa decom

Regionalne vesti - Subota 01.01.2022 - 14:02

Građani Srbije koji prvi put postaju roditelji počev od danas moći će da računaju na pomoć države u iznosu od 300.000 dinara.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Danas stupaju na snagu izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom prema kojima će pored pomoći za prvo dete, država roditeljima uplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 dinara i za drugo i treće dete.
 
Kako je najavljeno, to ne umanjuje pomoć koju je država do sada izdvajala, odnosno pravo koje majke ostvaruju za drugo dete da dve godine dobijaju pomoć od 10.000 dinara, ili za treće dete po 12.000 dinara u narednih 10 godina.
 
Danas stupaju na snagu i novi, oštriji uslovi za odlazak u starosnu penziju za žene.
 
Granica se pomera za dva meseca, pa je za žene novi uslov navršene 63 godine i četiri meseca života i najmanje 15 godina staža osiguranja.
 
Početkom 2023. godine ta granica biće pomerena na 63 godine i šest meseci, dok kod muškaraca i dalje važe isti uslovi - 65 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja.
 
Od danas stupaju na snagu brojni međunarodni sporazumi koji se odnose na trgovinu poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima.
 
Takođe od danas stupa na snagu izmena Zakona o ličnoj karti, pa će se nevažeća lična karta oglašavati na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: