Od oktobra počinje registrovanje svih zdravstvenih ustanova, privatnih i državnih

Regionalne vesti - Nedelja 05.01.2020 - 13:21

Agencija za privredne registre vodi 21 registar i evidenciju, a od oktobra ove godine vodiće još jedan i to registar svih zdravstvenih ustanova - i državnih i privatnih, kaže direktor APR Milan Lučić.

Registracija će biti elektronska FOTO: Getty Images Registracija će biti elektronska FOTO: Getty Images
On je za Tanjug rekao da će APR od 11. oktobra ove godine početi registraciju zdravstvenih ustanova, koje su se do sada registrovale u privrednim sudovima.
 
"Mi smo u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti već preuzeli dokumentaciju iz svih privrednih sudova o zdravstvenim ustanovama i od 11. oktobra krećemo sa registracijom", objašnjava Lučić.
 
Dodao je da će do tada biti završen informacioni sistem koji će omogućiti potpunu elektronsku registraciju zdravstvenih ustanova u APR.
 
Lučić kaže da će tako biti olakšan i taj deo registracije čiji će rezultat, kako navodi, biti transparentan, jasno vidljiv na sajtu APR, kao i kod ostalih subjekata koji se već registruju u APR.
 
"Mi registrujemo već preduzetnike koji obavljaju zdravstvenu delatnost u privatnoj praksi, tako da je ovo samo nadogradnja i preuzimanje i ostalog dela", navodi Lučić.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: