Onlajn nastava ponovo od septembra?

Regionalne vesti - Sreda 01.07.2020 - 13:31

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da bi bilo pošteno da se Ministarstvo pripremi za održavanje onlajn nastave u septembru, jer ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

"Bitno je da se đaci ne okupljaju bar još 15-ak dana" FOTO :RTS screenshot
Mladen Šarčević je za današnju Politiku rekao da to još nije bila tema na sednicama Kriznog štaba, ali da namerava da je pokrene na sastanku tog tela u julu i aktivnije se posveti tom pitanju.
 
"Već imam razrađene planove za starije osnovce, srednjoškolce i studente, sa njima neće biti problema. Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim u okviru koga bi deo gradiva učili od kuće, a samo povremeno, podeljeni u grupe, dolazili u obrazovne ustanove", rekao je Šarčević, prenosi RTS.
 
Dodao je da su veći problem đaci od prvog do četvrtog razreda jer ne mogu da budu sami kod kuće, zbog čega za njih treba spremiti više scenarija.
 
Kada je reč o maturskim proslavama, Šarčević kaže da one za sada nisu decidno zabranjene, ali da bi bilo mudro da se obustave i da maturanti izdrže bez slavlja bar još dve nedelje.
 
"Bitno je da se đaci ne okupljaju bar još 15-ak dana, pa krajem jula i u avgustu neka slave koliko hoće. Ako sada slave bilo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru ne sme ih biti više od 200, svi morju nositi maske i biti na distanci. Ne verujem da bi se nekome svidela takva proslava mature", zaključio je Šarčević.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: