Oprez: Pojačana kontrola vezivanja POJASA i vožnje DECE

Regionalne vesti - Ponedeljak 11.03.2019 - 12:36

Vranje - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima, u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine.

Međunarodna akcija u 29 država FOTO: S. Tasić/OK Radio Međunarodna akcija u 29 država FOTO: S. Tasić/OK Radio
Ova međunarodna akcija je počela u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija).
 
Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.
 
Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata.
 
Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.
 
Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: