Organizatori zabava danas s premijerkom, ispred Skupštine fitnes trening

Regionalne vesti - Petak 19.03.2021 - 12:28

Predstavnici Udruženja "Ivent industrija" Srbije danas će s premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim razmotrili predloge za prevazilaženje krize nastale zbog epidemije u sektoru organizacije proslava i zabava, saopštilo je to Udruženje.

Ugrožena egzistencija nekoliko hiljada radnika FOTO: Free Images Ugrožena egzistencija nekoliko hiljada radnika FOTO: Free Images
"Kao što je već poznato, nama je rad zabranjen punih godinu dana. Nekoliko stotina firmi je ostalo bez prometa, a sa ogromnim obavezama. Ugrožena je egzistencija nekoliko hiljada radnika i nekoliko desetina hiljada članova njihovih porodica", navodi se u saopštenju.
 
Zahtevi koje će Udruženje predočiti premijerki odnose se pre svega na direktnu finansijsku pomoć ovoj najugroženijoj delatnosti, odnosno na kompenzaciju zbog zabrane obavljanja delatnosti. Udruženje će predočiti i konkretne mere prevencije i zaštite od korona virusa, koje bi omogućile organizaciju masovnih događaja kada se situacija sa brojem zaraženih spusti na prihvatljiv nivo.
 
"Ivent industrija je izradila program 'Mi brinemo', što je skup mera zaštite i prevencije koje preporučuju referentne svetske institucija, a koji smo predočili nadležnim zdravstvenim vlastima. Na osnovu tog dokumenta Gradski zavod za javno zdravlje Beograda je izradio i izdao preporuke za rad ivent industrije koje je uputio i Ministarstvu zdravlja i Kriznom štabu", navodi se u saopštenju.
 
Napominje se da članice Udruženje godišnje u Srbiju dovedu najmanje 800.000 turista od čega korist imaju hoteli, restorani, prevoznici, vodiči, taksisti i mala privreda.
 
Fitnes trening ispred Skupštine
 
Fitnes zajednica Srbije pozvala je sve zaposlene u fitnes klubovima i teretanama da danas u "pet do 12" dođu ispred Skupštine Srbije i javnim treningom, vodeći računa o zdravlju, ukažu na težak položaj fitnes klubova i teretana.
 
"Podržavajući napore Vlade Srbije da restriktivnim merama suzbiju širenje korone, želimo da ukažemo na težak položaj fitnes klubova i teretana. Tim povodom pozivamo sve zaposlene u raznim granama fitnes industrije, kao i ljubitelje fitnes treninga da u petak, 19. marta, u 11:55h dođu na plato Skupštine Srbije, da treniramo na otvorenom, vodimo računa o zdravlju i podržimo inicijativu #ReciDAzdravlju", navodi se u saopštenju.
 
Kako se ističe, organizatori ovom inicijativom žele da ukažu nadležnima da "zatvaranjem fitnes klubova, ruše prvu liniju odbrane zdravstvenog sistema i dovode fitnes u istu ravan sa organizatorima korona žurki i svim ostalima koji ne poštuju propisane mere".
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: