Otimao devojčice, šišao ih, pa SILOVAO: Sad je izašao na slobodu

Regionalne vesti - Nedelja 07.10.2018 - 11:33

Meštani Malče i susednih niških sela u strahu su nakon što je nedavno, nakon 12 godina iza rešetaka, iz zatvora izašao Ninoslav Jovanović (45), silovatelj dece poznatiji kao "Malčanski berberin".

Vrhovni sud mu ublažio kaznu FOTO: Thinkstock Vrhovni sud mu ublažio kaznu FOTO: Thinkstock
Više od 30 roditelja poslalo je prijave i iskazalo zabrinutost Igoru Juriću, osnivaču Fondacije "Tijana Jurić", da osuđenik ne ponovi krivično delo. "Malčanski berberin" je ovaj jeziv nadimak dobio zbog izopačene manije da pre seksualnog zlostavljanja šiša svoje žrtve.
 
Zabrinuti roditelji iz sela u okolini Niša pisali su Juriću nakon što je na svom Tviter profilu objavio jezive poruke koje je Marko R. iz Kruševca slao majci jedne bebe u kojima ju je "molio da mu pošalje gole fotografije devojčice".
 
- Poslednjih godinu dana do nas je dolazilo mnogo prijava, ali nismo objavljivali te prepiske. Trenutno je najaktuelnije je da se ljudi iz okoline Niša brinu zbog muškarca N. J, koji je robijao deset godina zbog silovanja i onda je ponovio krivično delo čim je izašao iz zatvora, silovao je dete od 11 godina i držao ga je zatvoreno dva dana - ispričao je Jurić.
 
Kako je dodao roditelji su zabrinuti jer Jovanović danas na Fejsbuku ima više od 3.200 prijatelja pa strahuju da bi tako mogao da pronađe svoju sledeću žrtvu.
 
- Okolina se mnogo plaši što je on na slobodi. Više od 30 zabrinutih roditelja me je kontaktiralo samo zbog njega - dodao je on.
 
Ko je Ninoslav Jovanović?
 
Jovanović je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Iz zatvora je izašao u početkom januara ove godine. Od tada traje zabrinutost i agonija roditelja u Malči.
 
- Devojčice koje su imale dugu kosu roditelji su ošišali jer znaju da manijaka uzbuđuje da šiša svoje žrtve. Nikome nije svejedno jer znaju o kakvom se manijaku radi. Uveče ih ne puštaju kasno da izlaze iz kuće jer se plaše za njihovu bezbednost - rekao nam je jedan od meštana Malče.
 
Meštani pričaju da je Jovanovića porodica prihvatila po izlasku sa robije i da za sada nije pravio nikakve incidente.
 
Jovanovićevo iživljavanje nad dve devojčice 2005. godine, kakvo nije zabeleženo u sudskim i policijskim analima u Nišu i okolini, meštani Malče nikako ne mogu da zaborave.
 
Ta zlodela počinio je dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog prevara i silovanja. Zbog toga mnogi veruju da će zločin lako ponoviti.
 
Uhapšen u poteri sa helikopterom i psima
 
U velikoj poteri, u kojoj su učestvovali helikopteri i obučeni psi, on je uhapšen i priveden pravdi.
 
Pred sudom je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje.
 
Veštaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti.
 
Ocena neuropsihijatra veštaca na suđenju bila je nedvosmislena: postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.
 
Sud mu je izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora a ostale su zabeležene i reči sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je "zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje".
 
Vrhovni sud ublažio kaznu
 
No, iako je trebalo da provede iza rešetaka 15 godina, Jovanović se obreo na slobodi tri godine ranije jer je Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na 12 godina. Obrazloženje najviše sudske instance bilo je da je između prethodnih silovanja i novi silovanja prošlo više od deset godina, ne uzevši u obzir da je taj period Jovanović zapravo proveo u zatvoru i da je novo napastvovanje maloletnica počinio na uslovnoj slobodi, odmah po izlasku sa robije.
 
Jovanović je pokušavao da i tu kaznu umanji tako što će dobiti pomilovanje ili prevremeni otpust, ali je sud obio njegove molbe uz konstataciju da je osam puta osuđivan od čega dva puta za silovanje i da je visok stepen za ponovno vršenje krivičnih dela.
 

 

Srbija danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: