Otkrivene četiri kasetne bombe na igralištu

Regionalne vesti - Sreda 04.12.2019 - 13:40

Demineri Centra za razminiranje Srbije i udruženja Stop Minama sa Pala u BiH, otkrili su i obezbedili četiri neeksplodirane kasetne bombe na fudbalskom igralištu u Medoševcu, koje su tu od proleća 1999.godine.

Foto: Zvanična fejsbuk stranica gradonačelnika Niša Darka Bulatovića Foto: Zvanična fejsbuk stranica gradonačelnika Niša Darka Bulatovića
U narednih mesec dana predviđen je detaljan pregled i čišćenje oko 120.000 kvadratnih metara terena koji, pored igrališta, obuhvata i veliki broj privatnih kuća i poljoprivrednog zemljišta.
 
Direktor Centra za razminiranje Bojan Glamočlija rekao je da će biti pregledano oko 300 placeva sa kućama, prenose Niške vesti.
 
Glamočlija je apelovao na stanovnike Medoševca da se pridržavaju obaveštenja za bezbednost koja su postavljena u svim delovima tog mesta i da se pridržavaju radnog vremena deminera.
 
Novac za uklanjanje kasetnih bombi izdvojila je Vlada Srbije, a dodatna sredstav obezbedile su Vlada Republike Koreje, Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti ljudi, kao i Vlada SAD.
Niške vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: