Pijačni prodavci prenoćili ispred Predsedništva, ostali bez odgovora

Regionalne vesti - Utorak 22.03.2022 - 12:20

Članovi udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak", koji su Predsedništvu Srbije juče predali svoje zahteve da budu izuzeti od uvođenja fiskalnih kasa, prenoćili su na Andrićevom vencu.

FOTO: S. Tasić/OK Radio FOTO: S. Tasić/OK Radio
Međutim, kako javlja N1, odgovor do ovog jutra nisu dobili.
 
Nakon što nisu dobili nikakav odgovor od Ministarstva finansija, pijačni prodavci odlučili su da svoj protest nastave ispred Predsedništva Srbije, i pomoć zatraže od šefa države.
 
 Juče su Predsedništvu predali zahtev sa više od 15.000 potpisa, da budu izuzeti od uveđanja fiskalnih kasa. Na Andrićevom vencu su i prenoćili, čekajući bilo kakav odgovor, ali njega nije bilo.
 
Srđan Praštalo iz udruženja "Opstanak" za N1 kaže da su pijačni prodavci primorani da nastave sa protestima.
 
"Mi smo predali zahtev, pokazali smo da poštujemo institucije, ostali smo ovde simbolično 20 sati da pokažemo istrajnost. Nemamo drugog izbora, već da 30. marta na protest pozovemo sve prodavce, ali i sve ljude koji bi da žive od svog rada, a koji se osećaju 'tesno'", poručuje Praštalo.
 
Dodaje i da njihove kolege iz Kine, kada imaju problem, mogu da se obrate kineskoj ambasadi koja onda reaguje, ili kada trgovinski lanci iz Nemačke imaju problem, mogu da se obrate nemačkoj ambasadi.
 
"Mi nemamo koju ambasadu da zovemo. Mi ćemo da tabanamo na ulicama, jer drugog izbora nemamo", ističe Praštalo.
 
Kaže i da pijačni prodavci imaju veliku podršku građana, i da su svi izuzetno motivisani da izađu na ulicu.
N1, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: