Počela vakcinacija zdravstvenih radnika

Regionalne vesti - Sreda 30.12.2020 - 14:15

Počela je vakcinacija zdravstvenih radnika i danas su već vakcinisani medicinari sa infektivnih klinika i sa nekih urgentnih centara, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
"Već je počelo (vakcinacija), evo danas su vakcinisani zdravstveni radnici sa infektivnih klinika i sa nekih urgentnih centara, to je već jutros obavljeno i nastavićemo u narednim danima", rekao je Lončar.
 
Kaže da je što se tiče zainteresovanosti zdravstvenih radnika ona još uvek mnogo veća nego što su naše mogućnosti odnosno koliko imamo sada vakcina.
 
Ministar ističe da su prioritet zdravstveni radnici u crvenim zonama i oni koji rade na infektivnim klinikama, kao i na prijemnim odeljenjima.
 
"I kako budu stizale vakcine, a Fajzerova će na nedeljnom nivou, sada će stizati i ruska vakcina i neke druge vakcine, istog momenta biće vakcinisani ljudi po tim proriotetima koje smo odredili. Tako da je naš cilj da što pre stigne vakcina i da vakcinišemo što više ljudi", naveo je ministar.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: