Pohapšena “Pica mafija”: Dostavljali drogu na kućnu adresu

Regionalne vesti - Ponedeljak 27.01.2020 - 12:15

Kriminalna grupa sa Zvezdare mesecima teroriše stanovnike ovog dela Beograda

Radili pod paravanom pica-servisa FOTO: Pixabay Radili pod paravanom pica-servisa FOTO: Pixabay
Naime, banda se odnedavno bavi i kućnom dostavom droge, a sve pod paravanom pica-servisa. Policija je na delu uhvatila pica-majstore dok su pokušavali da dostave drogu uz picu na nepoznatu adresu.
 
Tom prilikom uhapšeni su N. Š. (26), M. M. (24), V. Đ. (39) i Đ. T. (24). Njima se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.
 
Policija je polovinom januara u večernjim satima u Ulici Živka Davidovića kod broja 89 legitimisala N. Š. i M. M. i prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla drogu.
 
- U prednjem desnom džepu pantalona pronađena je PVC kesica sa materijom biljnog porekla nalik na marihuanu. Nakon što su osumnjičeni privedeni, inspektori Odeljenja za suzbijanje kriminala, odsek za drogu, nakon toga su otišli u piceriju "Gonzales" u Ulicu Luneta Milovanovića broj 3, čiji vlasnik je Vladimir Đorđević.
 
Policija je zatekla vlasnika u trenutku dok je svojim vozilom pokušao da na nepoznatu adresu odnese jednu picu ispod koje je bila upakovana jedna PVC kesica marihuane - navodi izvor blizak istrazi ovog slučaja.
 
Prilikom pretresa picerije pronađena je jedna veća PVC kesa i tri manje kesice, jedan džoint, vagica, novac, kao i radni telefon.
 
- U piceriji su zatečeni i J. K. (31) i S. N. (22), koji su nakon saslušanja pušteni - dodaje izvor.
 
Prema njegovim rečima, oni su posao proširili i na ostale beogradske opštine, ali je njihovo delovanje najviše ugrožavalo stanovnike Zvezdare, koji su svedoci neometane prodaje narkotika u njihovim parkovima, školama, na ulicama ili u iznajmljenim stanovima.
 
- Kako se sumnja, pica-majstori su isporuku droge dogovarali šifrovano, a neka vrsta lozinke bila je "feferona". Tačnije, u zavisnosti od toga koliko je traženo ljute papričice, znalo se koliko paketića droge treba poneti uz picu - dodaje sagovornik.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: