Pomoć države: Prve pare ležu već sutra, isplate do kraja godine

Regionalne vesti - Utorak 27.07.2021 - 12:37

Najavljena je još jedna pomoć države građanima Srbije za decembar, međutim, do tada će svakoga meseca biti isplaćen novac iz trećeg paketa pomoći određenim grupama.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
Sutra počinje isplata trećeg paketa pomoći, a prvo će je dobiti autoprevoznici, a nakon njih slede slobodni umetnici, ugostitelji, penzioneri, a na jesen i ostatak davanja građanima Srbije od 30 i 20 evra.
 
Ukupna vrednost trećeg paketa pomoći iznosi 266 milijardi dinara, a ono što je do sada realizovano jeste: isplaćenje 3 minimalca za više od 1,2 miliona građana, 60 evra za se nezaposlene, prvih 30 evra za 5,7 miliona građana kao i 3.000 dinara za sve vakcinisane.
 
600 evra po autobusu za autoprevoznike
 
Autoprevoznici će već sutra dobiti po 600 evra i to će biti četvrta rata, dok će još sledeće dve rate biti isplaćene u naredna dva meseca. Novčanu pomoć će ukupno dobiti 654 privredna društva.
 
Minimalac za slobodne umetnike u avgustu
 
Slobodni umetnici će 6. avgusta dobiti poslednju ratu minimalca od 30.900 dinara. Naime, ovu pomoć mogu da dobiju samo samostalni umetnici čiji je status utvrđen od strane reprezentativnog udruženja u kulturi.
 
Isplate u ugostiteljstvu i turizmu sredinom avgusta
 
16. avgusta  biće isplaćen drugi puni minimalac za ugostitelje i zaposlene u turizmu i turističke vodiče. Oni će u avgustu dobiti poslednju ratu isplate koja je ista kao i za slobodne umetnike, 30.900 dinara. Sredstva se dodeljuju po svakom zaposlenom za koga je privredni subjekat isplatio zaradu za decembar 2020. godine i podneo odgovarajuću poresku prijavu.
 
Za penzionere prve isplate od 50 evra na jesen
 
Penzioneri će dodatnih 50 evra dobiti u septembru. Oni su dobili već 50 i dodatnih 30, tako da se ukupna ponoć za najstarije penje na 110 evra.
 
Još novca u novembru i decembru
 
Svi građani Srbije će dobiti još 30 evra u novembru, a kako je prethodnih dana rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, država će zbog suficita u budžetu od više od 200 miliona evra koji se očekuje u julu, biti u mogućnosti da isplati još po 20 evra svim građanima, te će taj novac dobiti u decembru, što je i poslednje davanje iz državnog paketa. Za poslednjih 20 evra je potrebna dodatna prijava.
 
Novac je u prethodnom periodu bio obezbeđen i za vakcinisane građane, koji su primili bar jednu dozu do 31. marta, a iznos uplate je bio 3.000 dinara.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: