"Posledice crnog petka - prvi put zaraženo više žena"

Regionalne vesti - Četvrtak 03.12.2020 - 11:07

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Zoran Gojković izjavio je danas da je epidemiološka situacija izuzetno ozbiljna i složena.

Zoran Gojković FOTO. Screenshot Zoran Gojković FOTO. Screenshot
Kako je rekao ovo je veoma nepovoljan vremenski period zbog hladnoće, jer će krenuti i drugi virusi, ali da na sreću još nema gripa.
 
"Popunjenost bolničkih kapaciteta je enormna. Pogotovo što u ovom trenutku imamo izuzetno teške kliničke slike naših pacijenata, jer svi koji leže u bolnicama zahtevaju ozbiljan nadzor. To su sve pacijenti koji su ili na kiseoniku ili na respiratorima, kojima je potrebna izrazita intenzivna nega", rekao je Gojković za TV Prva.
 
Gojković, koji je i pokrajinski sekretar za zdravstvo, rekao je i da je veliki broj zaraženih zdravstvenih radnika.
 
Navodeći šta ga plaši, on je rekao da se korona ponaša potpuno atipično u odnosu na klasične respiratorne viruse, pogotovo je, istakao je, važno sprečiti da uđe u stariju populaciju, u Gerentološke centre.
 
"Ne treba nam situacija kakvu smo imali prošle nedelje vezano za 'crni petak' i to ću apsolutno da kažem jer mi već pet do sedam dana, a juče smo imali presek, imamo nešto što smo znali da će se dogoditi - da prvi put imamo skoro 60 odsto udela novozaraženih u ženskoj populaciji, a uvek su muškarci dominirali", naglasio je Gojković.
 
Kako je rekao, "znači da je to ipak taj kupoholičarski mentalitet koji se sad pokazuje u odnosu na prethodne nedelje".
 
On je rekao i da ima nade za optimizam ako "svaki zupčanik tog sata", borbe protiv korone, bude funkcionisao kako treba.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: