Pozlaćeni satovi sa brilijantima: Carinici na Gradini sprečili Bugare da prošvercuju dragocenosti, oduzet im automobil

Regionalne vesti - Četvrtak 20.08.2020 - 11:36

Carinici su na prelazu Gradina zaplenili skupocene satove i nakit, koje je iz Srbije u Bugarsku pokušao da prokrijumčari navodni trgovac satovima i antikvitetima.

Možda i mnogo vrednija roba FOTO: D. Ristić/OK Radio Možda i mnogo vrednija roba FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prekršaj je otkriven kod bugarskog državaljanina starog 42 godine koji je na gradnicu pristigao automobilom BMW, navodi se u saopštenju Uprave carina.
 
Detaljnim pregledom u njegovoj torbici sa ličnim dokumentima i novcem pronađena četiri ručna časovnika "Chopard", "Breguet", "Boućeron" i "Vaćeron Constantin Geneve" koji je pozlaćen 18-karatnim zlatom i optočen i brilijantima.
 
Zajedno sa satovima pronađena su i dva zlatna prstena, kako i broš i privezak ukrašeni dijamantima i cirkonima, koji bi osim tržišne, mogli imati i antikvitetsku vrednost.
 
U ladici ispred suvozačkog sedišta pronađen je još jedan muški ručni sat "Rolex Detejust", takođe sa 18-karatnom pozlatom.
 
Pošto se sumnja da zaplenjeni satovi i nakit vrede više od 20.000 evra, kako je naveo prekršilac, biće urađeno naknadno veštačenje radi procene njihove vrednosti.
 
S obzirom da procenjena vrednost zaplenje robe prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom biće zadržan i automobil, čime se ukupna vrednost prekršaja uvećava na preko 32.000 evra.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: