Premijerno prikazan film "Put, istina i život" - priča o Holokaustu nad gradjanima Pirota i Srbije

Regionalne vesti - Ponedeljak 22.08.2022 - 10:54

Uprkos kiši, na Maloj sceni, sinoć je održana premijera filma "Put, istina i život", koji je realizovan u produkciji Agencije za video produkciju ,,Astra" iz Pirota.

plusonline.rs plusonline.rs
 
Kao i prethodni dokumentarni filmovi Astre, ,,Priča o višnji" i ,,Pravednici među nama", osvetljava period Drugog svetskog rata i Holokausta počinjenog nad građanima Pirota i Srbije. 
 
U ulozi potomka preživelih logoraša je glumac Aleksandar Živković - Lisa a prvi put na filmu je njegov unuk Janko Živković.
Monodrama u kojoj glavni junak govori bez reči izgovorene u kameru je hrabar iskorak rediteljke i scenaristkinje Emilije Lilić da u formi eksperimentalnog filma iskaže sećanja preživelih logoraša i  pitanja njihovih potomaka. 
Izvršni producent filma je Miloje Nešić, koji je prisutne i pozdravio pre same projekcije.  
 
 
Snimatelj i montažer filma je Milan Petrović, grafički dizajner Milan Panić, a muziku za film je komponovao Predrag Pejčić.
 
 
Pre premijere, razgovarali smo sa Emilijom Lilić, koja je za portal Plusonline iznela sve pojedinosti vezane sa ovaj film, ali i ostale projkekte koji su nastali pre njega. 
 
 
OK Radio,Plus online

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: