Preminulo pet pacijenata, zaraženo još 1.328 – najviše do sada

Regionalne vesti - Sreda 28.10.2020 - 17:02

Prema najnovijem preseku, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 1.328 osoba. Preminulo je pet pacijenata. Ovo je najveći broj novozaraženih od početka epidemije.

Više od polovine zaraženih je iz Beograda FOTO: Pixaaby Više od polovine zaraženih je iz Beograda FOTO: Pixaaby
Predsednik Aleksandar Vučić je, povodom pogoršanja epidemijske situacije, imao sastanak sa direktorima kovid bolnica. Nakon toga se obratio medijima i poručio da brojevi u Srbiji jesu zabrinjavajući, ali da je situacija pod kontrolom.
 
Najveći broj novozaraženih je u Beogradu – 642, slede Novi Sad 68, Kragujevac 54, Šabac 39, Požarevac 30, Niš 26, Valjevno 24, Kraljevo 21, u ostalim mestima manje od 20 novozaraženih.  
 
Hospitalizovano je još 210 pacijenata, na respiratorima ukupno 39.
 
Preminulo je još pet pacijenata.
 
Više od polovine zaraženih je iz Beograda, a epidemiolog Predrag Kon ukazuje da je u glavnom gradu došlo do eksponencijalnog rasta. 
 
"Ne možemo da očekujemo ni zaravnjenje ni usporavanje. Ovo se ubrzava i tek dobija svoj pravi zamah i snagu u Beogradu. Polako se pojavljuju i drugi gradovi i širi se po celoj Srbiji", naglašava epidemiolog. 
 
Na KiM 281 novi slučaj kovida 19
 
Na Kosovu i Metohiji je u poslednja 24 sata testirano 932 osoba, od kojih je 281 bila pozitivna na koronavirus, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.
 
To je najveći broj obolelih u jednom danu, koji pokazuje i da je više od trećine testiranih bilo pozitivno na koronavirus.
 
U ustanovama socijalne zaštite zaražena 63 korisnika i 51 zaposleni
 
U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa 28. oktobrom, potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 63 korisnika i 51 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo rada.
 
Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.084, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 433.
 
Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih postoji ovakva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: