Preminuo glumac Nenad Nenadović

Regionalne vesti - Četvrtak 23.09.2021 - 12:39

Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nenad Nenadović preminuo u 57. godini, potvrđeno je Tanjugu. Ostaće upamćen po ulogama u filmu „Boško Buha“, serijama „Vaga za tačno merenje“, „Priče iz majstorske radionice“, „Bela lađa“.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Prema pisanju domaćih medija, Nenad Nenadović primljen je pre nekoliko dana u bolnicu zbog komplikacija izazvanih kovidom 19. 
 
Srpski umetnik Nenad Nenadović rođen je u Beogradu 20. oktobra 1964. godine. 
 
Sa glumačkim pozivom susreo se još kao dečak, kada je zaigrao u Vagi za tačno merenje. Usledile su uloge u seriji Povratak otpisanih, filmu Boško Buha. 
 
Pamte se njegove uloge u serijama Priče iz majstorske radionice i Bela lađa.
 
Voleo je i rad na televiziji pa je rado bio član ekipe Zooteke, emisije Pet-šou, Fazoni i fore.
 
Nakon Akademije, koju je završio u klasi Minje Dedića, postao je stalni član ansambla Pozorišta „Boško Buha“, kome je ostao veran do kraja.
 
Beležio je rekorde po broju odigranih predstava, a od deteta glumca postao je pedagog dece glumaca – vodio je glumačku školu u kojoj je pronalazio talentovane, buduće glumce. 
 
„Po profesiji sam jedinac, ali nisam rastao kao klasičan jedinac, jer je u našoj kući stalno bilo još nekoga – svako ko je dolazio u Beograd da studira bio je kod nas, pa je odatle išao dalje. Tako sam naučio da delim i navikao da se stalno s nekim družim. Bio sam jako nemirno dete, na samoj granici pristojnosti“, naveo je glumac u objavi na sajtu pozorišta.
 
Dobitnik je više priznanja, ali je posebno izdvajao tri „Buhine“ nagrade za predstave Tri musketara i princ – arkadna avantura. 
 
Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Janu i Minu.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: