Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i MUP - a ODBRANA SLOBODE

Regionalne vesti - Nedelja 05.05.2019 - 11:58

Na osnovu odluke predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, povodom Dana pobede, prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije „ODBRANA SLOBODE“ biće održan 10. maja 2019. godine sa početkom u 11 časova u Nišu (Bulevar Nikole Tesle).

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP - a. Foto: MOD Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP - a. Foto: MOD

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešelona, defile motorizovanog ešelona, nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP - a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova.

Radi pripreme i uvežbavanja za prikaz, od 4. do 10. maja, u vremenu od 9 do 19 časova, biće uveden poseban režim saobraćaja u Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Heroja sa Košara, Bulevaru 12. februar (dve kolovozne trake u smeru od raskrsnice sa ul. Sarajevska do skretanja za Čumurlijski put) i u ulici Aleksandra Medvedeva (od ulaza u naselje Stevan Sinđelić do Bulevara Nikole Tesle).

U okviru priprema za prikaz sposobnosti, od 4. do 10. maja, vojni vazduhoplovi nadletaće područje Niša.


Građanima i medijskim ekipama biće omogućeno praćenje provere pripremljenosti za prikaz od 7. do 9. maja, kao i samog prikaza sposobnosti koji će biti održan u petak 10. maja.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: