Profesor Radmilo Janković iz Niša na čelu Udruženja anesteziologa i intezivista Srbije

Regionalne vesti - Četvrtak 02.02.2023 - 11:01

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i direktor niške Klinike za anesteziju, reanimatologiju i intenzivnu terapiju izabran je za novog predsednik Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije. On se od danas i zvanično nalazi na ovoj funkciji.

Foto Lična arhiva Foto Lična arhiva

- Hvala mojim prethodnicima: prof. dr Nebojši Lađeviću , prof. dr Vojislavi Nešković , prof. dr Predragu Romiću, prof. dr Draganu Vučovićuc na velikom legatu koji su mi ostavili da čuvam i vodim.

Hvala anesteziolozima Srbije na poverenju a iznad svega, hvala i slava našim učiteljima, velikim profesorima koji su utemeljili profesiju kojom se ponosimo - naveo je prof dr Janković.

Prof. Dr Radmilo Janković je i sekretar Evropskog udruženja za anesteziologiju i intenzivnu terapiju, zamenik generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš, profesor anesteziologije i reanimatologije na Medicinskom fakultetu u Nišu, član republičke stručne komisije za anesteziologiju i intenzivu terapiju Ministarstva zdravlja Republike Srbije, gostujući profesor na univerzitetu u Skoplju, počasni član Rumunskog udruženja anesteziologa, diplomat Evropskog udruženja anesteziologa i nosilac Karađorđeve zvezde.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
zasluženo
02.02.2023. , 11:25
Zasluženo. Izuzetan doktor . I pamet,harizma, mudrost, stručnost pre svega. Da su svi takvi bar za nijansu kao on gde bi nam bio kraj.