Prognoza vremena za praznike: Smena SUNCA I OBLAKA

Regionalne vesti - Četvrtak 14.04.2022 - 14:05

U Srbiji će narednih dana biti umereno oblačno sa maksimalnom temperaturom do 25 stepeni.

FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock
Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), sutra će tokom dana biti umereno oblačno, jutarnja temperatura kretaće se od četiri na jugu do pet na severu zemlje. Maksimalna dnevna temperatura biće 25 stepeni.
 
U Beogradu sutra umereno oblačno sa jutarnjom temperaturom 10 i najvišom dnevnom 25 stepeni.
 
Kako navodi RHMZ, za vikend i početkom naredne nedelje mogući su pljuskovi, a doći će i do pada temperature ispod 20 stepeni Celzijusa.
 
„Posle 16. aprila bi trebalo biti svežije uz grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode. U četvrtak se očekuje prolazno pogoršanje, posebno na istoku regiona. Petak donosi toplo vreme, a subota posle podne premeštanje jakog hladnog fronta i vrlo burne vremenske prilike“, napisao je meteorolog Marko Čubrilo na svom Fejsbuk nalogu.
 
Tokom uskršnjih praznika, u danima od 24. aprila do srede, 27. aprila, najavljuju se pljuskovi sa grmljavinom.
 
U ovom periodu očekuje se i blagi pad temperature, pa će tako najviša dnevna ići do 20 podeoka, nakon čega sledi otopljenje.
 
Prema trenutnim prognozama, za Praznik rada, 1. maj, koji se najčešće provodi u prirodi, neće biti padavina.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: