Prvo izvlačenje za "Uzmi račun i pobedi" 21. novembra, stiglo 140.000 koverata

Regionalne vesti - Utorak 27.10.2020 - 13:42

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su građani Srbije do sada poslali 140.000 koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi 2020" i najavio da će prvo izvlačenje biti 21. novembra.

Ovako je bilo na prošlogodišnjem izvlačenju FOTO: RTS/screenshot Ovako je bilo na prošlogodišnjem izvlačenju FOTO: RTS/screenshot
Na konferenciji za mediji povodom predstavljanja pravila igre, Mali je istakao da je zadovoljan odzivom građana i dodao da su građani na osnovu koverata koje su poslali zapravo poslali milion i po računa.
 
Podsetio je da je u jednoj koverti potrebno spakovati 10 fiskalnih računa ili slipova, čija pojedinačna vrednost nije manja od 100 dinara.
 
Mali je naveo da će prvo izvlačenje biti 21. novembra i dodao da će biti nekoliko krugova izvlačenja.
 
Naveo je da su nagrade 12 stanova u Beogradu, 60 automobila, dok će devet lokalnih samouprava, čiji građani pošalju najviše koverata po glavi stanovnika, podeliti 180.000 evra.
 
Ministar je pozvao građane da učestvuju u nagradnoj igri i naglasio da je cilj nagradne igre da se podigne svest građana o uzimanju fiskalnog računa prilikom svake kupovine.
 
Dodao je da se na taj način jača finansijska pozicija države i da se od tog novca grade bolnice, vrtići, škole, putevi, ali i da se koristi u borbi protiv virusa korona.
 
Izrazio je nadu da će uzimanje računa postati navika i kontinuirana aktivnost i nakon nagradne igre.
 
Naveo je da je u aprilu prošle godine vlada usvojila Akcioni plan za borbu protiv sive ekonomije, te dodao da je nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" samo deo tog plana u suzbijanju sive ekonomije.
 
U prethodnom periodu, dodaje Mali, izašao je i novi Zakon o javnim nabavkama koje se sada, ističe, vrše preko portala javnih nabavki i koje su centralizovane i transparentne, čime su smanjene nepravilnosti.
 
Država, kaže, radi i na reformi Poreske uprave, te navodi da je organizacioni deo završen i da se sada angažuju novi radnici i radi na unapređenju IT sistema.
 
Mali je kazao i da država treću godinu zaredom smanjuje poreze i doprinose na zarade, kao i da je uspela da sinizi nezaposlenost koja sada iznosi 7,3 odsto.
 
"Veliki deo sive ekonomije bio je vezan upravo za zaposlene koji su radili na crno i smanjivanjem nezaposlenosti mi smo ostvarili veliki uspeh u borbi protiv sive ekonomije", kaže Mali.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: