Putevi Srbije: Promenjena CENA PUTARINE na delovima Koridora 10

Regionalne vesti - Utorak 18.02.2020 - 13:46

Zbog puštanja u rad osam novih naplatnih stanica na autoputu Beograd-Preševo i Beograd-Dimitrovgrad, na jugu i istoku Koridora 10, pojedine deonice su malo skraćene.

Došlo je do korekcija pojedinih cena FOTO: D. Ristić/OK Radio Došlo je do korekcija pojedinih cena FOTO: D. Ristić/OK Radio
Zbog toga je na njima korigovana, odnosno snižena putarina, rečeno je danas Tanjugu u Putevima Srbije.
 
U Putevima Srbije ističu da se nije menjala jedinična cena putarine po pređenom kilometru, koja je propisana Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara.
 
Sa radom su 16. januara prestale da rade bivše čeone naplatne stanice "Niš" i "Doljevac", a počelo je da radi novih osam bočnih naplatnih stanica: "Niš sever", "Niš istok", "Niš Malča", "Pirot istok", "Pirot zapad", "Bela Palanka", "Niš jug" i "Merošina", čime je uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine na relaciji Beograd-Preševo-Dimitrovgrad.
 
Došlo je do korekcija pojedinih cena, zbog izmena u mernom odnosno sistemu referentnih tačaka. 
 
Tako su početne - završne referentne tačke za zatvoreni sistem naplate putarine Beograd - Preševo - Dimitrovgrad: petlja Tranšped, petlja Preševo i petlja Gradina. Referentne tačke za merenje udaljenosti između bočnih naplatnih stanica su petlje na kojima se te naplatne stanice nalaze, navode u Putevima Srbije.
 
Cenovnik je izmenjen, preneli su pojedini mediji, na 20 rampi i su cene na pojedinim deonicama niže i do 50 dinara. 
 
Tako sada vozači koji krenu iz Beograda za Smederevo umesto dosadašnjih 210 dinara sada treba da spreme 180 dinara, do Velike Plane će umesto 340 dinara izdvojiti 40 dinara manje, a do Jagodine će umesto 500 platiti 480 dinara. 
 
Oni koji se isključuju kod Ražnja umesto 720 dinara platiće 670, a do Aleksinca putarina sada košta 780, umesto 820 dinara. Do petlje Niš jug cena je 880 dinara, dok je ranije putarina do čeone naplatne stanice Niš koštala 900 dinara. 
 
Od Beograda do Merošine platiće 900 dinara, a do Preševa 1.460 dinara. Za isključenje na naplatnoj rampi Pirot Zapad vozači će izdvojiti 1.150 dinara, a cena putarine od Beograda do Dimitrovgrada je 1.290 dinara.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: