Putnici na autobuskoj stanici u Nišu plaćali različitu cenu "peronske" karte

Regionalne vesti - Petak 07.06.2019 - 11:35

Republička Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da je "Niš-ekspres" zloupotrebio položaj naplaćivanjem različitih cena staničnih usluga putnicima.

"Niš-ekspres" laća kaznu FOTO: Facebook
Komisija je naložila ovoj kompaniji da plati 40,7 miliona dinara u budžet Srbije.
 
Preduzeće "Niš-ekspres" zloupotrebilo je dominantan položaj na tržištu izlaska na peron autobuske stanice na teritoriji grada Niša, kojom inače i upravlja, jer je putnicima naplaćivao različite cene stanične usluge u zavisnosti od dužine relacije putovanja, navodi se u saopštenju komisije.
 
Komisija je utvrdila da je "Niš-ekspres" primenjivao nejednake uslove poslovanja i prema licima koja su kupovala peronsku kartu, navodi se u saopštenju jer je "njima naplaćivan iznos veći od najvećeg iznosa stanične usluge u vezi sa voznom kartom koja obuhvata i izlazak na peron".
 
"'Niš-ekspresu' naloženo je da na ime mere zaštite konkurencije uplati na račun budžeta Republike Srbije iznos od 40.726.439,00 RSD, što predstavlja 1,3 odsto od ukupnog prihoda ostvarenog u godini koja prethodi godini pokretanja postupka ispitivanja povrede konkurencije", saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: