RHMZ izdao upozorenje: Visoke temperature, biće preko 40 stepeni - Uključen crveni meteoalarm

Regionalne vesti - Subota 31.07.2021 - 11:53

Tropski talas danima ne popušta u Srbiji, a izuzetno toplo biće i tokom vikenda, prognoze su Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

FOTO: Pixabay FOTO: Pixabay
Zbog izuzetno visokih temperatura u našoj zemlji, RHMZ je izdao upozorenje koje će biti na snazi sve do 4. avgusta.
 
- Za dane vikenda veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 na severu do 40 stepeni na jugu Srbije, a u nedelju na jugoistoku lokalno i do 42 stepena - upozorava RHMZ.
 
Kako dalje navode, u prvoj polovini sledeće sedmice, od ponedeljka do srede, visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugu i istoku Srbije - od 34 do 37 stepeni, a u ostalim krajevima biće svežije.
 
Zbog ekstremno visokih temperatura, danas je u istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, uključen crveni meteoalarm.
 
On će na snazi biti i sutra, takođe zbog ekstremno visokih temperatura u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.
 
Inače, crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.
 
Jug naše zemlje i jug Balkana i sutra će biti najtopliji u Evropi, kako navodi RTS.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: