RHMZ najavio naglu promenu vremena: Stiže jače osveženje, temperatura pada za 10 stepeni, upaljen i meteo alarm

Regionalne vesti - Utorak 17.08.2021 - 10:37

Danas se očekuje zahlađenje za 8 do 10 stepeni uz umeren, povremeno i jak severozapadni vetar i promenljivu oblačnost, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na veći deo zemlje, najavio je RHMZ.

FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock
Veoma toplo vreme zadržaće se samo na jugu, jugoistoku i istoku Srbije. Do petka dnevna temperatura biće u granicama proseka, u većini mesta od 26 do 29 stepeni, zatim u postepenom porastu.
 
U Srbiji će jutro biti suvo i toplo vreme, a kasnije u toku dana biće uslova za pljuskove sa grmljavinom mestimično. Ujutru na severu Srbije pad temperature uz promenljivu oblačnost ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a do kraja dana slično vreme i u ostalim krajevima, osim na jugoistoku gde će se zadržati veoma toplo vreme.
 
Jutarnja temperatura od 16 do 22, najviša dnevna od 25 na severu, do 37 na jugoistoku zemlje. Vetar povremeno jak, južni i jugozapadni, u skretanju na severni i severozapadni, i sa udarima olujne jačine, najpre na severu zatim i u ostalim krajevima.
 
Na Brzavi, Moravici, LJigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa, upozorava RHMZ.
 
U Srbiji će danas zbog očekivanih vremenskih prilika na snazi biti žuti i narandžasti meteo alarm.
 
Prema prognozi RHMZ, danas će najtopliji grad biti Neogitn sa 35 stepeni.
 
Očekivane biometeorološke prilike nepovoljno će uticati na osetljive osobe, a kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolja. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: