Ružić: Nije realno da učenici do šestog razreda pređu na onlajn nastavu

Regionalne vesti - Utorak 26.10.2021 - 12:51

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će o modelima nastave u školama, zbog povećanja broja infekcija koronavirusom, razgovarati u četvrtak sa predstavnicima Kriznog štaba za suzbijanje epidemije na sastanku Tima za škole.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
On je za RTS ocenio da će, s tim u vezi, biti „doneta najbolja moguća odluka za decu“.
 
Ružić takođe smatra da „nije realno da deca predškolskog uzrasta i da učenici do petog i šestog razreda u ovom momentu bez vanredne situacije pređu na onlajn nastavu jer je osnovno pitanje ko će čuvati tu decu“.  
 
 
Reforme u obrazovanju
 
Povodom reformi u obrazovanju, odnosno usklađivanjima sa standardima Evropske unije, Ružić je rekao da je EU za te namene sa više od 100 miliona evra podržala „reformu svih nivoa obrazovanja u Srbiji“, kao i da je u okviru toga obezbeđena podrška za uvodjenje dualnog obrazovanja, u kome trenutno učestvuje oko 10.000 učenika i više od 800 kompanija.
 
Ružić je dodao da se najznačajnije reforme odvijaju zahvaljujući podršci EU, koja je i najveći donator u oblasti obrazovanja.
 
„Želimo da sebe pozicioniramo u akademskom i obrazovnom svetu na način koji će korespondirati sa najmodernijim sistemima u Evropi“, rekao je Ružić.
 
Šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre je rekao da „obrazovanje mora da bude prilagođeno vremenu, i da se obrazovanje menja jer mora da se prilagođava potrebama tržišta rada“.
 
„Obrazovanje treba da bude i visokokvalitetno i relevantno i zato moramo da inoviramo. EU je dala preporuke zemljama članicama, ali i Srbiji kao kandidatu“, rekao je Žiofre.
 
Prema njegovim rečima, poglavlje 26 u pretpristupnim pregovorima je ono u kome je Srbija napravila „najveći napredak“ i privremeno je zatvoreno uz ocenu „umerene pripremljenosti“.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: