Savetnik u poslu vrednom MILIONE evra LAŽIRAO podatke na konkursu? Leskovac još bez ulične led rasvete

Regionalne vesti - Nedelja 26.01.2020 - 12:48

Potpisivanje ugovora o partnerstvu sa beogradskim preduzećem "Kip lajt" sačekaće dok nadležni ne preispitaju postupak imenovanja

Posao vredan milione evra FOTO: Thinkstock Posao vredan milione evra FOTO: Thinkstock
Očekivano potpisivanje ugovora o partnerstvu pri postavljanju ulične LED rasvete između lokalne samouprave u Leskovcu i beogradskog preduzeća "Kip lajt" sačekaće dok nadležni ne preispitaju postupak imenovanja savetnika u ovom poslu koji se meri milionima evra.
 
Predlog ugovora je - na predlog gradonačelnika Gorana Cvetanovića, posle hitnog zasedanja Gradskog veća - u poslednjem trenutku "skinut" sa dnevnog reda najnovije sednice lokalnog parlamenta. Opoziciona odbornička grupa nazvana "Za Leskovac zajedno" je ukazala na to da u vezi sa ovim poslom ima mnogo nelogičnosti, te da se slično dešavalo i u nekim drugim lokalnim samoupravama u Srbiji, a izgleda da je prevagnula tvrdnja da je izabrani savetnik u ovom poslu lažirao podatke na konkursu, te prikrio činjenicu da se njegova firma nalazila u stanju mirovanja, što je u suprotnosti sa propisima.
 
- Predstavnik takve firme nije smeo da se pojavljuje u bilo kakvoj vrsti pravnog prometa, a on je potpisao izjavu o ispunjenosti svih uslova, pa je takav akt pravno ništav - tvrdi šef odborničke grupe "Za Leskovac zajedno" Nebojša Cakić, i naglašava da je od 22 projekta rekonstrukcije, odnosno zamene javnog osvetljenja u gradovima i opštinama Srbije, čak 20 obavljeno sa istim savetnikom, da su posao dobila ista ili povezana preduzeća i da je ukupna vrednost svih projekata 50 miliona evra.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: