Šekler: Deca se povratkom u škole izlažu velikom riziku od gripa ili zaražavanja koronom

Regionalne vesti - Subota 22.01.2022 - 14:15

Virusolog Milanko Šekler ocenio je da su u ovom trenutku deca školskog uzrasta, naročito osnovci, najnezaštićeniji i da njihov masovni povratak u škole nakon zimskog raspusta predstavlja izlaganje velikom riziku od zaražavanja virusom korone ili od gripa.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
„Verujem struci. Stav pedijatara je jedino proveravan. Opravdana je bojazan od velikog zaražavanja dece, ali nema opasnosti od kombinovanja gripa i korone. Neko će imati grip, neko koronu“, rekao je Šekler za današnju Politiku.
 
On je naglasio da nema razloga za strah od „flurone“, kombinacije gripa i korone“ i dodao da je ta priča progurana u medijima iako „nema nikakvog smisla“.
 
Šekler je dodao i da je za to da se deci omogući primanje i neke druge vakcine protiv korona virusa, osim „Fajzer“, koja je za sada u Srbiji jedina odobrena za mlađe od 18 godina.
 
„Siguran sam da bi se povećao obuhvat dece i mladih vakcinacijom kada bi roditelji mogli da odaberu da njihovo maloletno dete primi vakcinu kojom su i sami imunizovani i zato apelujem na nadležne da izvrše doregistraciju još neke vakcine za decu i mlade“, kazao je Šekler.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: