Sindikat novinara Srbije traži odgovornost policajaca koji su tukli novinare

Regionalne vesti - Četvrtak 09.07.2020 - 12:14

Sindikat novinara Srbije (SINOS) osudio je prebijanje novinara Bete na jučerašnjim demonstracijama i zahteva odgovornost policajaca koji su tukli našeg kolegu samo zato što je profesionalno obavljao svoju radnu obavezu.

SINOS osudio prebijanje novinara  FOTO: Screenshot SINOS osudio prebijanje novinara FOTO: Screenshot
Kako je navedeno u današnjem saopštenju, SINOS zahteva utvrđivanje odgovornosti policajca koji se nasilno i nedolično poneo prema novinarki Nova S i onih koji su juče u Novom Sadu napali ekipu RTS i snimatalju razbili kameru.
 
Sindikat novinara pozvao je sve medijske kuće da sa protesta i svih događaja izveštavaju profesionalno – precizno, istinito i blagovremeno a predsednika države da na konferencijama za novinare kolege koje mu postavljaju pitanja ne etiketira kao "nepristojne" i "nevaspitane" čime urušava dostojanstvo i integritet novinarske profesije.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: