Snažan zemljotres u Hrvatskoj, ima žrtava, treslo se i u Srbiji

Regionalne vesti - Utorak 29.12.2020 - 13:44

Snažan zemljotres, jačine 6,3 stepeni po Rihteru, pogodio je područje Petrinje u Hrvatskoj, a osetio se i u Srbiji. Nakon velikog potresa usledila su dva nova podrhtavanja, oba jača od 4 stepena. Poginulo je i jedno dete, a mnogo kuća je srušeno, prenosi RTS.

"Pola Petrinje srušeno" FOTO: Screenshot/HRT
Jutarnji list navodi da je dete poginulo u Petrinji i da se majci, koja je u šoku ukazuje pomoć. Takođe dodaju da ima još povređenih i da su stigli i pripadnici vojske.
 
Prvi izveštaji pokazuju da ima povređenih i da je materijalna šteta velika.
 
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je za N1 da je „pola grada srušeno“ i da se još ne zna ima li mrtvih.
 
Kako prenosi index.hr, policija je pozvala građane da izađu na otvoreno.
 
„Pozivamo građane da ukoliko su u mogućnosti izađu na otvoreni prostor i odmaknu se od građevina kojima prijeti urušavanje. Osobe na višim katovima neka potraže nositi zid“, objavila je policija. Navode i da ima puno srušenih kuća.
 
„Uspjeli smo izvuići jedno dijete, bilo je u autu, sve se urušilo, vlasnik je unutra, ali ne javlja se“, rekao je mladić za N1.
 
„Teško je, čuo sam da se i vrtić srušio, nije bilo djece u vrtiću, ne znamo jel imamo mrtvih…“, govori drugi.
 
Kako navodi Index, zemljotres se osetio u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru, Splitu. Kako javlja EMSC, epicentar potresa bio je 46 kilometara jugoistočno od Zagreba, oko Petrinje.
 
Stanovnici Zagreba uplašeni i uznemireni izašli su iz svojih domova. Potres koji se danas osetio u Zagrebu, kako javlja dopisnica Bete, bio je na nivou zemljotresa iz marta ove godine. Zemljotres je prouzrokovao i materijalnu štetu u Zagrebu.
 
Kako navodi Seizmološki zavod, zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati umerena do teška oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.
 
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: