Srbija uskoro dobija zakon o istopolnom partnerstvu?

Regionalne vesti - Ponedeljak 30.11.2020 - 11:17

Do kraja godine biće pripremljeni zakoni o rodnoj ravnopravnosti i o istopolnom partnerstvu.

"Svaki antidiskriminacioni propis je problem za naše društvo" FOTO: Getty Images
To je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, najavila ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.
 
Ona je rekla da će tokom decembra biti otvoren dijalog o zakonu o istopolnom partnerstvu i da je toku formiranje radne grupe, a da bi ta dva zakona mogla da se nađu u skupštinskoj proceduri pre proleća naredne godine.
 
- To nije propis protiv većine nego propis kojim izrazita manjina u društvu ostvaruju njima ustavom i zakonom o antidiskriminaciji garantovana prava - kaže Čomić.
 
Upitana kako će izgledati debata o tom propisu, ona je rekla da će to biti dijalog sa civilnim društvo, sa strukom, dijalog unutar vlade, kao i sa poslanicima.
 
- Svesna sam da je svaki antidiskriminacioni propis problem za društvo zato što vas tera da vam zabrani ponašnaje zasnovano na predrasudi. Svaki antidiskriminacioni propis teško prolazi u društvu - kaže Čomić.
 
Razgovaraće, navodi, i sa ljudima koji se protive tom zakonu.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: