Stefanović: Pripremamo kasarne za služenje vojnog roka

Regionalne vesti - Subota 06.02.2021 - 13:41

Ministar odbrane izjavio je da se već pripremaju kasarne za potencijalno služenje redovnog vojnog roka, ako se država odluči za njegovo ponovno uvođenje.

"Revitalizujemo kasarne koje nisu korišćene jako dugo" FOTO: D. Ristić/OK Radio
"Revitalizujemo kasarne koje nisu korišćene jako dugo i pripremamo ih za potencijalno služenje redovnog vojnog roka, ako se opredelimo za to", kazao je Stefanović.
 
Na pitanje kada će, u skladu sa onim što je najavio predsednik Aleksandar Vučić, ponovo biti aktivirani pojedini napušteni garnizoni i u kom periodu, Stefanović je rekao da se, pre svega, radi o novim bataljonima koji će se uspostaviti u Loznici i to pešadijski bataljon i u Priboju brdsko - pešadijski bataljon.
 
Dodao je da se to očekuje 2022. godine.
 
"Okvirne rokove ne bih davao, jer se trudimo da u potpunosti ove godine završimo prvu fazu rekonstrukcije kasarne u Loznici, u narendoj godini i drugu fazu. Očekujem da tokom 2022. godine, uz sva ograničenje, imamo potpuno popunjen bataljon. Očekujem isti vremenski rok i za Priboj".
 
Kaže da će u Priboju biti potrebno malo više vremena jer će se tu graditi kontejnerski tip smeštaja za bataljon.
 
Radimo i na promeni formacije i vraćanju odnosno relokaciji određenih jedinica u druge garnizone u Srbiji, dodao je Stefanović.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: