ŠTRAJK POŠTARA Post express ne funkcioniše, ako stane Niš, staće cela Srbija!

Regionalne vesti - Četvrtak 28.03.2019 - 12:32

Desetine hiljada paketa koji čekaju da budu isporučeni primaocima širom Srbije, zarobljeni su u glavnim poštanskom centrima u Zemunu, Novom Sadu i Nišu zbog odluke nekolicine radnika Pošte da obustavi rad centra iz kog se pošiljke distribuiraju širom Srbije.

Pobunjeni radnici traže povećanje zarada i više zaposlenih FOTO: S. Tasić/OK Radio Pobunjeni radnici traže povećanje zarada i više zaposlenih FOTO: S. Tasić/OK Radio
Pobunjeni radnici traže povećanje zarada i više zaposlenih na distribuciji pošiljaka, a što znači da paketi koji svakodnevno stižu u ovaj centar još neko vreme neće stići do onih koji su ih naručili i platili.
 
Totalna obustava rada – tako radnici pošte opisuju trenutni štrajk u glavnim distributivnim centrima u Srbiji, Beogradu, Novom Sadu i Nišu, piše Jugmedia.
 
ŠTA TO ZNAČI ZA KORISNIKA?
 
Sve vrste pošiljaka, bilo one koje se šalju post ekspresom, zatim pisma, ali i računi za struju, grejanje, telefon, sudski dopisi i sve što bi inače došlo na vašu adresu neće stizati, kako navode radnici, dok se njihovi uslovi ne ispune.
 
“Jedino što ćemo redovno dostavljati jesu penzije, jer su penzioneri u sličnoj situaciji kao i poštari, i predstavljaju ugroženu kategoriju stanovništva. Drugim građanima se izvinjavamo zbog neprijatnosti i molimo ih da nas razumeju, jer su zaposleni u pošti dovedeni do ruba egzistencije”, poručuju pobunjeni radnici.
 
ŠALTERI RADE
 
Šalteri, sa druge strane, još nisu prestali sa radom, pa platni promet funkcioniše. Međutim, veliki broj pošti priključio se ovom radničkom protestu, pa je pitanje vremena kada će i šalterski službenici u potpunosti obustaviti mogućnost uplata i isplata.
 
“Naše kolege na šalterima za sada svoje nezadovoljstvo iskazuju jednosatnom obustavom rada svakog dana, ali se ne isključuje mogućnost da se i oni priključe radničkom protestu i u potpunosti prestanu sa radom”, objašnjava za juGmediu radnik Pošte Srbije iz Leskovca.
 
AKO STANE NIŠ, STAĆE CELA SRBIJA
 
“Ovo je protest radnika. Kolege koje se plaše za svoj posao svejedno neće moći da rade i da hoće. Stao je Beograd, sada je stao Distributivni centar u Novom Sadu, a danas popodne se priključio i regionalni centar u Nišu. Ta tri distributivna centra su žile kucavice poštanskog sistema u Srbiji. Kad oni stanu, staje sve”, poručuju poštari.
Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: