Strava i užas: Otkopan grob i odneta glava iz kovčega! Nedostaju i delovi sanduka i krst

Regionalne vesti - Četvrtak 05.12.2019 - 13:08

Otkopan grob i izvađeni delovi tela oko njega, bizarna je slika koju su radnici Javnog preduzeća "Čistoća" zatekli u sredu na groblju u Starim Banovcima

Komunalci i policajci doživeli šok FOTO: Getty Images Komunalci i policajci doživeli šok FOTO: Getty Images
Jezivi prizor zatekli su radnici staropazovačkog JP "Čistoća" kada su u utorak u prepodnevnim satima zatekli pomerenu grobnu ploču na groblju u Starim Banovcima, pišu Novosti.
 
Tek kada su prišli grobnom mestu, usledilo je još šokantnije, grob je bio otkopan i iz njega izvučeni delovi sanduka, posmrtnih ostataka.
 
Pomerena je nadgrobna ploča, a potom otkopavan grob i to naročito u predelu glave koja je izvađena zajedno sa krstom, delovima sanduka i krsta koji su tu bili pohranjeni pre 25 godina.
 
-Ono što u ovom trenutku sumnjamo, da li je u pitanju neki sektaški obred ili nažalost, što moram tako da se izrazim, koristoljublje, da je neka vrednost bila zakopana zajedno sa pokojnikom. To ćemo otkriti nakon sprovedenih istražnih radnji- kaže naš izvor iz istrage.
 
Pripadnici MUP-a u Staroj Pazovi, tragaju za počiniocem ili više lica koji su počinili ovo delo.
 
O ovom krivičnom delu za "Novosti" u Javnom preduzeću "Čistoća" nisu želeli da govore dok istraga traje, ali su potvrdili da se ovo zaista desilo. Nakon obavljenog uviđaja, komunalni radnici su vratili delove pokojnika u grobno mesto.
 
Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, da je u oskranavljenom grobu pre 25 godina sahranjena jedna učiteljica.
 
- Pričalo se da je ona imala veliku količinu nakita, i da je sav taj nakit ubačen u sanduk sa njom. Da li je to istina, ne znamo, možda je neko to stvarno čuo, ali za svaku je osudu.- pričaju meštani ovog mesta, koji su u šoku nakon saznanja da se ovo desilo.
 
Skrnavljenje spomenika retka je slučajnost na sremskim grobljima, ali i krađa pokojnika nije tako česta pojava.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: