Sudar voza i autobusa kod Niša, petoro poginulo i 20 povređeno

Regionalne vesti - Petak 21.12.2018 - 11:42

Pet osoba je poginulo, a 20 povređeno u sudaru voza i autobusa na obeleženom pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša, javlja RTS.

Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije FOTO: RTS printscreen Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije FOTO: RTS printscreen
Kako navodi RTS, nesreća se dogodila oko 7.30 kada je putnički voz koji je u 7.14 krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje pri izlasku iz železničke stanice Međurovo udario u putnički autobus.
 
Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za TV Prva da je u nesreći poginulo petoro ljudi. Kako je ranije javio N1, među poginulima je i jedno dete.
 
Do nesreće je došlo oko 7.30 časova, kada je kako se pretpostavlja voz udario u autobus i od siline udara iskliznuo sa šina.
 
Četiri osobe je teže a 16 lakše povređeno, navodi RTS.
 
Ekipe Hitne pomoći prevezle su povređene u Kliničko-bolnički centar u Nišu.
 
Železnička kompozicija jednim delom je zbog ovog udesa iskliznula sa šina, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu, navodi se u saopštenju „Infrastrukture železnice Srbije“.
 
Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije.
 
Na mestu nesreće su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, kao i železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja.
 
Uzrok nesreće za sada nije poznat, piše RTS.
 
 

Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: