SVAKO MALO PONOVI PREKRŠAJ: Bez dozvole četiri puta

Regionalne vesti - Utorak 02.07.2019 - 12:27

Vozač Ž. Lj. iz Novog Sada svako malo, pa ponovi prekršaj. Dosad platio 240.000 dinara i 5.000 za sudske troškove

Svak put plaća isti prekršaj FOTO: S. Tasić/OK Radio Svak put plaća isti prekršaj FOTO: S. Tasić/OK Radio
Novosađaninu Ž. Lj. (41) sudija za prekršaje u Novom Sadu je izrekao kaznu od 120.000 dinara zato što je uhvaćen za volanom bez vozačke dozvole. Globu mora da plati u roku od 15 dana, kao i još 3.000 dinara za troškove postupka.
 
Možda u ovom slučaju ne bi bilo ništa neobično da Novosađanu, koji nema položen vozački ispit, ovo nije bio peti odlazak kod prekršajnog sudije, i to svaki put zbog istog prekršaja. Dosad je platio globu ukupno 240.000 dinara i 5.000 za sudske troškove.
 
Da ponovo upravlja kolima bez dozvole, policija je otkrila u sredinom prošle nedelje, prilikom kontrole na putu Inđija - Novi Sad. Kada su ga kod Sremskih Karlovaca zaustavili u "golfu", ubrzo se otkrilo da je reč o "starom znancu", jer je protiv njega, kako saznajemo, dosada bilo podneto čak 14 prijava zbog raznih prekršaja. Posle toga, usledila je još jedna - petnaesta, te je zadržan u pritvoru, a potom je priveden u Prekršajni sud u Novom Sadu.
 
U ovom sudu su "Novostima" potvrdili da su protiv okrivljenog vođena četiri postupka zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, odnosno vožnje bez vozačke dozvole, dok peti slučaj, zbog identičnog prekršaja, još nije rešen. U prvom slučaju iz 2016, kako navode u novosadskom Prekršajnom sudu, kažnjen je sa 30.000 dinara i 1.000 dinara na ime troškova sudskog postupka i to je platio. Iste godine je opet morao pred sudiju i tada mu je odrezano 60.000 dinara plus 500 dinara za sudske troškove. Posle izvesnog vremena je ponovio prekršaj, zbog čega je opet platio 30.000 dinara i dodatnih 500...
 
 
FALSIFIKAT
 
Osm što je utvrđeno da je vozio bez dozvole, policija je otkrila da su na "golfu" kojim je Ž. Lj. upravljao bile novosadske tablice, a auto je registrovan u Inđiji. Zato je osumnjičen za falsifikovanje i napisana mu je krivična prijava.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: