Tinejdžeri životno ugroženi: Borba za živote putnika iz AUTOBUSA SMRTI kod Niša još traje

Regionalne vesti - Ponedeljak 24.12.2018 - 10:53

Tri dana nakon nesreće na pružnom prelazu, još traje borba lekara za živote tri pacijenta koji su teško povređeni.

Troje najteže povređenih su u vrlo teškom stanju FOTO: Printscreen Troje najteže povređenih su u vrlo teškom stanju FOTO: Printscreen
- Situacija i stanje su nepromenjeni. Troje najteže povređenih, koji se nalaze u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju su u vrlo teškom stanju i životno su ugroženi - rekli su u niškom kliničkom centru za Novosti.
 
Reč je o dvoje tinejdžera uzrasta od po 16 godina, kao i muškarcu (31). Lekari, zasad, ne daju prognoze o oporavku.
 
Vozač autobusa "Niš ekspresa" koji je bio za volanom u trenutku nesreće na pružnom prelazu i dalje je u komi, a njegovo stanje je, kako saznajemo, kritično. Prema rečima osnovnog javnog tužioca Saše Đokića, protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti sa smrtnim ishodom.
 
- Zasad ne možemo nastaviti sa procesom dok se vozač ne oporavi kako bi dao izjavu. On je pod nadzorom policije i prati se njegov oporavak - kaže Đokić.
 
U preduzeću "Niš ekspres" ponavljaju da je njihov radnik "bio psihički i fizički zdrav za obavljanje ovog posla".
 
Mašinovođa koji je upravljao kompozicijom koja je smrskala autobus od petka je pod sedativima, saznaju "Novosti". Ni tri dana posle nesreće on se ne oglašava, što ne iznenađuje, s obzirom na to da mu je lekarska pomoć ukazana na neuropsihijatriji, jer je pretrpeo veliki šok zbog svega što je toga jutra doživeo.
 
Parastos
 
Vladika niški Arsenije je u seoskoj crkvi u Čokotu održao parastos za sve nastradale i predložio porodicama da se održi zajedničko opelo, jer je bilo fizički neizvodljivo da dvojica sveštenika obave pet sahrana na dva različita mesta u roku od dva sata.
 
Kako Novosti pišu, porodice nisu prihvatile njegov predlog.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: