Tiodorović: Nove mere nisu zaključavanje! Evo šta očekuje građane Srbije za vikend

Regionalne vesti - Sreda 02.12.2020 - 14:34

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je rekao da će tokom vikenda biti zatvoreni svi objekti, izuzev apoteka, prehrambenih prodavnica, dostave hrane i pumpi i da će tako biti naredna dva vikenda, do 15. decembra.

"Da smo ranije zatvorili, ne bismo imali crni petak" FOTO: OK Radio
- Ne tražimo tri meseca, ali tražimo da tako bude bar do 15. decembra. Da izdržimo to, pa ćemo da procenimo da li ćemo nastaviti u tom trendu ili ćemo imati efekte, pa ćemo moći da ublažavamo mere. Na taj način ćemo smanjiti socijalne kontakte - rekao je sinoć Tiodorović gostujući na RTS.
 
On je dodao da nove mere nisu zaključavanje.
 
- Ne bih upotrebio takav izraz. Ne radi se o vanrednom stanju, već o ograničenom radnom vremenu -naveo je Tiodorović i dodao da je on i ranije bio za to da se objekti zatvaraju i pre 17 časova.
 
- Bio sam za to da se ranije zatvore i ne bismo imali "crni petak". Mislim da je to mera koja je trebalo ranije da se primeni - dodao je.
 
Tiodorović je kazao da se ne razmatra uvođenje policijskog časa, niti vanrednog stanja.
 
- Nadam se da će vlada da usvoji ove mere u četvrtak. Pijace smo ostavili otvorene, mada je i tamo pojačan rizik, a za vikend će raditi do 15 časova - kazao je niški epidemiolog.
 
On je pojasnio i zašto deca do deset godina mogu da idu u školu, navodeći da ona nemaju receptor AC-2, koji je neophodan da bi se virus vezao za ćeliju.
 
Istu preporuku je dala či Svetska zdravstvena organizacija, a to je, kaže Tiodorović, da deca u tom uzrastu treba da idu u školu jer za njih nema opasnosti, osim za onu koja imaju astmu.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: