Tuča navijača Partizana kod Naisa, povređeni navijači i policajac

Regionalne vesti - Četvrtak 24.05.2018 - 08:42

Brutalni okršaji grupa navijača Partizana oko prevlasti na tribinama eskalirali su danas kada je na naplatnoj rampi Nais došlo do sukoba dve grupe navijača Partizana, koji su na putu na utakmicu finala Kupa Srbije u Surdulici. U niškoj Hitnoj pomoći agenciji Beta je rečeno da je povređen veliki broj navijača i jedan policajac.

Navijači u tuči koristili baklje, kamenje i letve FOTO: N1 printscreen Navijači u tuči koristili baklje, kamenje i letve FOTO: N1 printscreen

Kako je javila agencija Beta pozivajući se na izjave očevidaca, policija je uspela da razdvoji sukobljene grupe navijača, a veliki broj ekipa Hitne pomoći ukazuje pomoć povređenima.

 
Prema nezvaničnim informacijama, navijači su u tuči koristili baklje, kamenje i letve, zbog čega je privremeno bio zatvoren pravac ka Leskovcu. Navijači Partizana krenuli su u Surdulicu na finalni meč Kupa Srbije koji se igra od 19 časova.
 
"Veći broj navijača ekipe hitne pomoći zbrinule su na licu mesta i oni su odbili da budu prebačeni do Kliničkog centra. Do Kliničkog centra prebačeni su jedan policajac sa povredom noge i navijač sa povredom glave", rekli su u niškoj Hitnoj pomoći.
 
Prema rečima lekara, svi povređeni imaju lakše telesne povrede, uglavnom glave, ruku i nogu. Policijska uprava u Nišu još se nije oglasila povodom ovog incidenta.
 
Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, koji je zbog tuče bio obustavljen u smeru od Beograda ka Nišu, normalizovan je, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".
 
Navijači Partizana su već neko vreme podeljeni u tri frakcije, a uprava kluba je iz tog razloga tražila da se finale Kupa ne igra u Surdulici zbog malog kapaciteta stadiona i mogućnosti "bliskog kontakta" između navijača.
 
U borbu za prevlast na tribinama Partizana, koja je po svemu sudeći u toku, uključio se i nekadašnji vođa Alkatraza, više puta osuđivan Miloš Radisavljević Kimi. Sukobi na tribina Partizana traju  godinama, a menjaju se samo akteri i grupacije – prvo su se sukobili „Alkatraz“ i „Zabranjeni“, pa su prevlast na tribinama u nasilnim obračunima sa pripadnicima „Alkatraza“ preuzeli „Janičari“, čiji je vođa bio osuđivani kriminalac Aleksandar Stanković, ubijen u mafijaškom obračunu.
 
Država na ispade huligana ima mlake odgovore i već godinama prećutno dozvoljava da osobe povezane s kriminalom i nasilničkim ponašanjem dele sopstvenu pravdu i bore se za prevlast ne samo na tribinama već i u klubu - odlučuju ko sme da dolazi na stadion, ko će igrati u prvom timu, a ko biti u upravama klubova.
Insajder, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: