U KBC „Dragiša Mišović“ duplo više dece nego prethodne nedelje

Regionalne vesti - Sreda 17.03.2021 - 13:51

U beogradskom KBC "Dragiša Mišović" trenutno je 22 dece zbrinuto zbog kovid-19, ona su različitog uzrasta i duplo ih je više nego prethodne nedelje, izjavila je načelnica Dečje klinike u toj ustanovi Olivera Ostojić.

Česti potrebna neka vrsta kiseoničke potpore FOTO: Getty Images Česti potrebna neka vrsta kiseoničke potpore FOTO: Getty Images
Ona je za televiziju Prva izjavila da su deca u najvećoj meri tinejdžerskog uzrasta, sa srednje teškom kliničkom slikom, koja povremeno zahteva i neku vrstu kiseoničke potpore.
 
„Čini nam se da je to novi, britanski soj, veći je broj pacijenata tinejdžerskog uzrasta sa jednostranom ili obostranom pneumonijom“, kazala je Ostojić i dodala da se povećava i broj pregleda.
 
Ona je rekla da među zbrinutom decom ima i novorođenčadi koja su pokazivala znake respiratorne infekcije i dobro reaguju na terapiju.
 
Dr Tomović kaže da je osnovni problem kod dece što su ona prenosioci virusa i da je zato neophodno da se svi pridržavamo preventivnih mera.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: