U niškim studentskim domovima nema korone

Regionalne vesti - Četvrtak 10.09.2020 - 13:30

U studentskim domovima u Nišu trenutno nema studenata obolelih od korona virusa, potvrdio je agenciji Beta direktor Studentskog centra Rade Rajković.

Troje studenata sa simptomima su negativni FOTO: D. Ristić Troje studenata sa simptomima su negativni FOTO: D. Ristić
On je rekao danas da su stigli rezultati troje studenata koji su testirani zbog povišene temperature i pokazalo se da su sve troje negativni.
 
„Studentima je povišena temperatura otkrivena prilikom ulaska u paviljone i oni su odmah testirani i serološki i PCR. Uzrok temperature nije korona virus već stomačni virus i prehlada”, izjavio je Rajković.
 
Studentski centar u Nišu je od samog početka epidemije korona virusa preduzeo rigorozne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije, a rezultat toga je da do sada nije bilo prenosa virusa među stanarima studentskih domova.
 
„Korona virus je u proteklom periodu potvrđen samo kod dvoje studenata, ali su oni u domove došli sa infekcijom, nije bilo lokalne transmisije. Iz preventivnih razloga u izolaciji je do sada bilo 28 studenata”, rekao je Rajković.
 
Popunjenost domova tokom septembarskog ispitnog roka je 80 odsto, a u domovima u Nišu ima mesta za 958 studenata.
 
„Svim studentima je prilikom povratka u domove, nakon letnje pauze, urađena krvna slika i serološki testovi. Studentima su na ulazu u paviljone meri temperatura i dezinfikuju ruke, a ne mogu da uđu u paviljon bez maske”, rekao je Rajković.
 
Dodao je da u paviljonima vlada „gvozdena disciplina”, do daljeg su zabranjene posete i okupljanja u sobama.
 
Studenti će do daljeg, istakao je, morati da u menzama poštuju distancu od najmanje dva metra i da samo po jedan student bude za jednim stolom.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: