Upravni sud Srbije prihvatio žalbu SNS Šapca: Ponavljanje glasanja na 27 biračkih mesta

Regionalne vesti - Ponedeljak 29.06.2020 - 12:47

Upravni sud Srbije prihvatio je žalbu šabačkih naprednjaka i poništio odluku Gradske izborne komisije u Šapcu o ponavljanju lokalnih izbora na svih 100 birališta

Na 27 izbornih mesta  je oko 30 posto biračkog tela FOTO: Thinkstock Na 27 izbornih mesta je oko 30 posto biračkog tela FOTO: Thinkstock
Upravni sud Srbije prihvatio je žalbu šabačkih naprednjaka i poništio odluku Gradske izborne komisije u Šapcu o ponavljanju lokalnih izbora na svih 100 birališta. Zbog uočenih nepravilnosti, sud je, ipak, doneo odluku ponavljanju glasanja na 27 biračkih mesta.
 
Lokalni izbori biće ponovljeni delimično na Kamičku, Prekom šoru, Donjem šoru, u Jevremovoj, Šipurskim livadama, Drenovcu, Majuru, Pocerskom Pričinoviću, Jelenči i Lipolistu, kao i u Tabanoviću, Ševaricama, Skrađanima, Petkovici, Beloj Reci, Culjkoviću, Maloj Vranjskoj, Mišaru, Žabaru, Maovima, Sinoševiću i Rumskoj.
 
Inače, ovo je oko 30 posto biračkog tela, odnosno 29.000 od ukupno 103.000 građana sa pravom glasa na teritoriji Šapca. Da podsetimo, na izborima 21. juna pobedili su naprednjaci osvojivši preko 30.000 glasova, što je 37 od 69 mandata, dok Nebojša Zelenović sa 19.000 glasova ima 23 mandata.
 
U Šapcu svi zajedno koji su prešli prag za lokalni parlament imali su 5.000 glasova manje od SNS-a. Upravni sud nije precizirano datum ponovnog izlaska na birališta, a tu odluku bi naknadno trebalo da donese šabački GIK.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: