Vatra pod kontrolom: Zaustavljeno širenje požara u studeničkom kraju VIDEO

Regionalne vesti - Subota 16.05.2020 - 12:10

Ukoliko se drastično ne pogoršaju vremenske prilike i ne bude jakih udara vetra, očekuje se da požar uskoro bude i lokalizovan

Manastir Studenica nije ugrožen FOTO: Ilustracija Manastir Studenica nije ugrožen FOTO: Ilustracija
Veliki šumski požar koji je u petak izbio pod još nerazjašnjenim okolnostima u ataru sela Dolac u studeničkom kraju, sedamdesetak kilometara od Kraljeva, vatrogasci su uspeli da stave pod kontrolu i zaustave njegovo širenje.
 
Vatrena stihija je u petak po podne, brzo se šireći zbog snažnog vetra, zahvatila 50 hektara borove šume i niskog rastinja, ali nije ugrozila srednjovekovni manastir Studenicu udaljenog samo par kilometara. Zahvaljujući intervenciji vatrogasaca koja je trajala i tokom noći više nisu u opasnosti ni kuće jednog Dolačkog zaseoka iz kojih su meštani u petak preventivno privremeno evakuisani.
 
Kako saznajemo, ukoliko se drastično ne pogoršaju vremenske prilike i ne bude jakih udara vetra, očekuje se da požar uskoro bude i lokalizovan.
 
Šta je uzrok požara, kao i kolika je pričinjena materijalna šteta, koja izvesno nije mala, biće precizno utvrđeno nakon što vatra bude potpuno ugašena i sprovedena detaljna istraga.
 

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: