Vikend donosi gužve na granicama, kilometarske kolone na Batrovcima

Regionalne vesti - Subota 14.08.2021 - 15:23

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj ovog jutra zabeležene su kilometarske kolone, kako na ulazu u zemlju, tako i pri izlasku iz nje.

FOTO: AMSS/ilustracija FOTO: AMSS/ilustracija
Prema informacijama Uprave granične policije, na Horgošu na izlazak putnička vozila čekaju tri sata, a na Gradini na ulazak 30 minuta. Na Gostunu se na izlazak iz zemlje čeka 60 minuta.
 
Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj ovog jutra zabeležene su kilometarske kolone, i na ulazu u zemlju, i na izlazu iz nje.
 
Sa srpske strane, kolona vozila duga je oko tri kilometra.
 
Iako na samom prelazu procedura nije opsežna, veći priliv putnika je uobičajen u ovo doba godine, kada je u jeku turistička sezona, ali i najave da se zbog koronavirusa mogu očekivati promene pri prelasku granica u narednom periodu.
 
Pojedini putnici tvrde da su na obe granice proveli ovog jutra više od tri sata.
 
Na teretnim terminalima u zemlji vozila na Kelebiji na izlazak čekaju 60 minuta. 
 
Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, što je i uobičajeno za vikende u turističkoj sezoni, a najopterećeniji su koridor 10 i auto-put "Miloš Veliki", zbog čega treba očekivati povremeno i nešto duža zadržavanja na naplatnim stanicama, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
 
Kako se navodi, prvi dan vikenda karakterističan je po pojačanom saobraćaju na putevima ka jezerima i izletištima, ali i ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i Guči zbog održavanja tradicionalnog sabora trubača.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: