Viola fon Kramon: Vlast da javno saopšti šta se dešava u Linglongu

Regionalne vesti - Četvrtak 18.11.2021 - 12:27

Skandalozno otkriće o katastrofalnim uslovima u kojima žive i rade vijetnamski radnici u zrenjaninskoj fabrici Linglong su zabrinjavajuće vesti koje se moraju dublje istražiti, rekla je poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon, dodajući da bi, ukoliko se radi o eventualnoj trgovini ljudima, time trebalo da se pozabavi tužilaštvo.

FOTO: European Parliament FOTO: European Parliament
Ona je za TV Nova S podsetila da je Srbija prihvatila Konvenciju protiv prisilnog rada Međunarodne organizacije rada i samim tim to je za nju obavezujuće.
 
„Na vlastima je da u Zrenjanin pošalje Inspekciju rada i javno saopšti šta se tamo dešava“, kazala je Viola fon Kramon.
 
U slučaju da se eventualno radi o trgovini ljudima to bi, kako navodi, trebalo da bude predmet interesovanja tužilaštva.
 
„Na pravosuđu je da se bavi ovom temom. Ako se radi o prisilnom radu, o ropstvu na Zapadnom Balkanu, to je nešto tragično i moramo pokušati da ga zaustavimo. Nadam se da će vlada ovo ozbiljno shvatiti“, napomenula je Viola fon Kramon.
 
Ona je dodala da su su standardi ljudskih prava i rada možda niži u kineskim kompanijama, ali je na srpskim vlastima da te investicije budu u skladu sa evropskim i nacionalnim standardima.
FoNet, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: