VMC Karaburma: Na intenzivnoj nezi nema nijednog vakcinisanog

Regionalne vesti - Nedelja 05.09.2021 - 12:03

Načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA) Miroslav Vukosavljević izjavio je da su u privremenoj kovid bolnici u Vojno medicinskom centru "Karaburma" zbrinuta 102 pacijenta zaražena koronavirusom i dodao da se zbog povećanja broja hospitalizovnih kapaciteti šire.

FOTO: Getty Images FOTO: Getty Images
„U intenzivnoj nezi nema nijednog vakcinisanog. To je apel da shvatimo da vakcinacija radi, bez obzira što priča da je vakcinisan a da je dobio virus. Jesi, dobio si ali si dobio lak oblik“, rekao je on za Radio-televiziju Srbije (RTS).
 
Vukosavljević je naveo da su u toj ustanovi zbrinuti pacijenti starosti od 16 do 92 godine i dodao da na respiratoru nije priključena nijedna osoba koja je vakcinisana.
 
On je kazao da je vakcinisano 75 lekara zaposlenih u privremenoj bolnici „Karaburma“, a da je 10 odsto preležalo koronavirus.
 
Naveo je da su trenutno zaražena 32 lekara i svi imaju laku kliničku sliku.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: